Virtueel kantoor vs. vaste kantoorruimte

 

Voordelen op een rijtje

Kantoorruimte Virtueel kantoor
Met het huren van een eigen kantoorruimte huur je vaak een ruimte of gebouw per m2. Kies zelf hoeveel je nodig hebt. Bij een virtueel kantoor heb je vaak geen eigen kantoorruimte maar maak je gebruik van de gedeelde ruimte(s). Indien je een eigen ruimte nodig hebt zoals een vergaderruimte of spreekkamer kun je deze vaak los, tegen meerprijs, huren.
Bij een eigen kantoorruimte kun je een eigen unieke bedrijfsuitstraling creëren met je bedrijfslogo’s en eigen meubilair. Bij het huren van een virtueel kantoor kun je vaak op locatie bij de receptie kiezen voor een eigen bedrijfslogo zodat andere bedrijven weten dat je vanuit de locatie werkt.
Vergader met klanten op je eigen kantoor. Huur wanneer het jou uitkomt kant en klare vergaderruimtes en spreekkamers. Maar betaal niet over de momenten dat je het niet nodig hebt.
Heb een eigen plek voor je administratie en opslag van dossiers. Upgrade gemakkelijk, indien noodzakelijk, met bijvoorbeeld een werkplek op locatie.
Neem gemakkelijker personeel of een stagiaires aan. Instap klaar! Vaak kun je direct starten met een virtueel kantoor.
Maak regionaal bekend dat je gevestigd bent met een vast kantoor. Instap klaar! Vaak kun je direct starten met een virtueel kantoor.
Gebruik je kantoor voor online marketing op bijvoorbeeld Google Business. Gebruik je virtueel kantooradres online voor marketing zoals bijvoorbeeld Google maps.
Gemakkelijk de vaste kosten per jaar in te schatten door het vaste huurcontract. Je hebt weinig (financieel)risico met het afsluiten van een virtueel kantoor.
  Geen extra kosten zoals schoonmaak, beveiliging en verzekeringen.